Top 7 motive să instalați ferestre termopan iarna

Top 7 motive să instalați ferestre termopan iarna

Articol scris de Mihai Vasilache

Consultant în eficiență energetică cu expertiză în evaluarea performanței energetice a clădirilor și a utilizării termopanelor pentru reducerea consumului de energie.

În acest articol veți afla:

  • Diferența dintre instalarea ferestrelor termopan în timpul iernii față de vară
  • De ce este o idee bună să vă instalați/schimbați ferestrele termopan în sezonul rece

Cei mai mulți dintre noi avem rezervări cu privire la realizarea proiectelor de renovare a locuințelor în lunile friguroase de iarnă. Și acest lucru este de înțeles. De cele mai multe ori, elanul ne este tăiat de frigul de afară dar și de ziua mai scurtă. Cu toate acestea, înlocuirea ferestrelor dvs. termopan în timpul iernii poate fi de fapt mult mai ușoară, rentabilă și mai rapidă decât în lunile de vară. Iar noi vă vom arăta și de ce.

Care este diferența dintre instalarea ferestrei în timpul verii sau iernii?

O concepție greșită despre instalarea ferestrelor pe timp de iarnă este că nu este la fel de eficientă ca schimbarea ferestrelor în lunile mai calde. Proprietarii de case se tem adesea că elementele de etanșare nu se vor așeza corect sau că spuma izolatoare nu își poate face efectul scontat la temperaturi scăzute. În realitate, majoritatea instalatorilor de ferestre termopan se adaptează condițiilor și recurg la utilizarea de materiale care nu își pierd proprietățile adezive sau de expansiune atunci când temperatura scade semnificativ.

Ca urmare, este posibil să instalați cu succes ferestrele la temperaturi de până la -20 grade Celsius.

O altă preocupare pe care o au proprietarii de case cu înlocuirea ferestrelor în timpul iernii este că lăsarea casei deschise în timpul procesului de instalare poate duce la pierderi semnificative de căldură și energie. Din acest motiv, instalatorul montează de obicei câte o fereastră pe rând, pentru a asigura un confort maxim în casă.

În plus, deoarece materialele de etanșare utilizate în instalațiile de iarnă tind să fie mai durabile și mai rezistente la intemperii decât în timpul verii și deoarece instalatorii se concentrează pe câte o singură fereastră în parte, instalațiile de ferestre tind să fie mai bine realizate și să se adapteze mai ușor la schimbările de temperatură.

Top 7 motive pentru înlocuirea ferestrelor în timpul sezonului de iarnă:

Instalare fereastra termopan

  1. Iarna este cel mai bun moment pentru a descoperi probleme cu ferestrele Iată un scenariu obișnuit în care poate se află mulți dintre dvs: tocmai ați cumpărat o casă și sunteți pregătiți să vă mutați. Ar trebui să vă modernizați geamurile imediat pentru a îmbunătăți eficiența energetică a casei dvs. și a-i oferi un aspect atractiv?

Cu excepția cazului în care ferestrele dvs. sunt pe ultimele picioare și sunt deja scurgeri sau putrezesc, în general vă recomandăm să locuiți în casă cel puțin o iarnă înainte de a înlocui ferestrele.

De ce? Deoarece iarna este cel mai bun moment pentru a identifica problemele cu ferestrele existente. Deoarece materialele se contractă pe vreme rece, iar ferestrele dvs. sunt expuse la precipitații și alte elemente, există șanse mari ca zonele cu probleme din ferestrele dvs. să se manifeste sub formă de scurgeri și curenți de aer. Așa cum veți putea vedea și simți aceste zone cu probleme, un specialist va putea identifica mai bine ce ferestre trebuie înlocuite și care pot fi reparate. Înainte de a lua decizia înlocuirii ferestrelor, puteți să vă asigurați dacă problema pe care o resimțiti nu este din cauza reglajului necorespunzător anotimpului, despre care am discutat în amănunt aici .

Ca o notă laterală, nu vă grăbiți să înlocuiți ferestrele dintr-o dată. Evaluarea stării celor existente vă poate ajuta să vă bugetați proiectul pe parcursul mai multor ani. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a testa o companie de ferestre termopan înainte de a vă lua un angajament să schimbați ferestrele din toată casa.

  1. Este posibil să obțineți un preț mai bun la ferestre în timpul iernii Nu este neobișnuit să vezi companii de ferestre cu reduceri de 20, 30 și 40% pe tot parcursul anului. Dar dacă o companie are o promoție permanentă, poate fi considerată într-adevăr o promoție? Toate companiile producătoare de ferestre termopan au un sezon de vârf. Acesta este de obicei un moment în care cererea este mare și există o mulțime de afaceri. În majoritatea locurilor, acest sezon se desfășoară pe tot parcursul verii, cu perioade deosebit de aglomerate la începutul primăverii și începutul toamnei. Atunci când compania de ferestre este ocupată și are o gamă largă de clienți, este mai puțin probabil să ofere reduceri semnificative.

De aceea, un consumator priceput poate beneficia de cumpărături pentru ferestre atunci când cererea din partea consumatorilor nu este atât de mare și este mai probabil ca o companie să își scadă prețurile pentru a-și face afacerea.

  1. Cumpărarea ferestrelor în timpul iernii vă oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește datele de instalare Instalare termopan iarna

Un alt motiv principal pentru cumpărarea ferestrelor de schimb în timpul iernii este că aveți multă flexibilitate pentru momentul în care va avea loc instalarea efectivă. Deși majoritatea companiilor vor prefera să le instaleze cât mai curând posibil, vor lucra cu dvs. și vor putea programa o instalare de primăvară dacă totuși preferați să faceți geamurile puse în lunile calde. În timpul perioadei aglomerate din vară, este posibil să aveți foarte puține opțiuni, iar ferestrele dvs. vor fi instalate pe măsură ce produsul este fabricat sau pe măsură ce datele de instalare devin disponibile.

Planificarea timpurie a instalării ferestrei vă poate ajuta să găzduiți orice alte proiecte în jurul datei respective, astfel încât ferestrele dvs. să fie instalate în ordinea corectă cu restul renovărilor.

  1. Mai puține întârzieri Un mare beneficiu al cumpărării ferestrelor în timpul iernii este că, de obicei, există mult mai puține întârzieri atunci când vine vorba de fabricarea, transportul și instalarea ferestrelor. Sigur, există șansa ca instalarea dvs. să se mute în ziua din cauza vremii nefavorabile, dar, în general, timpul de așteptare pentru primirea și instalarea ferestrelor dvs. este mult mai scurt în timpul iernii, comparativ cu anotimpurile mai aglomerate de primăvară și vară.

  2. Tehnicile moderne permit instalarea la rece Instalare balama termopan

Folosiți întotdeauna un profesionist pentru a instala ferestrele, dar mai ales dacă veți înlocui ferestrele în timpul iernii. Aceștia știu cel mai bine ce etanșanți sunt potrivite pentru ce situații. De exemplu, pe vreme mai rece, o masă pe bază de silicon va adera mai bine în aceste condiții. De asemenea, este mai bine pentru impermeabilizare și climatizare în aceste condiții. De asemenea, vor folosi etanșanți care au o capacitate ridicată de mișcare a articulațiilor pentru a permite expansiunea și contracția.

  1. Economii imediate la factură În timpul unui proiect de înlocuire a ferestrelor termopan pe timpul iernii, în casa dvs va scădea temperatura; nu există nici o cale de a evita acest lucru. Dar, de asemenea, nu este un motiv să așteptați până în primăvară, mai ales dacă facturile dvs. la energie sunt deja mari. Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic vor face fiecare cameră mai confortabilă și vă vor economisi bani pentru costurile de încălzire în viitor. O eficiență energetică mai bună înseamnă o uzură mai redusă a sistemului de încălzire pe termen lung.

  2. Specialiștii din acest domeniu recomandă montarea ferestrelor termopan în sezonul rece Ca și ultim motiv pro-instalare a ferestrelor termopan pe timp de iarnă, vă aducem în atenție chiar preferințele specialiștilor în domeniu.

Astfel, luând în considerare faptul că în perioada rece a anului profilul din PVC se contractă, acest lucru ne face mai atenți la calitatea ferestrelor și ușilor alese.

În plus, instalatorii preferă montarea ferestrelor termopan în sezonul mai rece. Acest lucru se datorează faptului că tind să se miște atât de mult încât să nu simtă frigul. De asemenea, sunt capabili să se îmbrace în mai multe straturi.

Acest lucru este în contrast cu vara, când sunt adesea și cele mai aglomerate luni pentru aceștia. Efectuarea unei munci solicitante fizic în cele mai fierbinți luni ale anului devine rapid epuizantă.

Din aceste motive, instalatorii tind să fie destul de confortabili cu gradele scăzute din termometre și să fie mai productivi în lunile mai reci.

În concluzie, ferestrele sunt responsabile pentru cea mai mare pierdere a căldurii din casă. Pentru a vă bucura pentru un timp cât mai îndelungat de ferestrele dvs termopan, aflați aici cum să evitați cele mai frecvente greșeli în îngrijirea acestora .

Dacă însă ferestrele dvs. nu fac o treabă prea bună conferindu-vă un anume confort - orice sezon este sezonul potrivit pentru înlocuire. Cu toate acestea, puteți și veți economisi bani dacă le înlocuiți în lunile de iarnă.

Related Posts

10 greșeli des întâlnite care scurtează viața ferestrelor termopan

10 greșeli des întâlnite care scurtează viața ferestrelor termopan

În acest articol veți afla: Ce substanțe și agenți de curățare să evitați De ce apa călduță și săpunul sunt cei mai buni prieteni ai geamului și profilului PVC De ce este important să înlăturați folia protectoare cât mai repede după instalarea ferestrelor termopan Este foarte ușor să deteriorați permanent ferestrele termopan, lucru care poate fi evitat.

Citește în continuare
Care este diferența dintre profilele termopan și cum să vi le alegeți

Care este diferența dintre profilele termopan și cum să vi le alegeți

În acest articol, veți afla: Cum să alegeți cel mai bun profil pentru fereastra termopan De ce contează compartimentarea profilului De ce este grosimea profilului importantă Cunoscând aspectele profilului termopan vă va ajuta să luați o decizie bună, și să economisiți bani pe scurtă și lungă durată.

Citește în continuare
Ghid pentru reglarea geamurilor termopan pe timp de iarnă

Ghid pentru reglarea geamurilor termopan pe timp de iarnă

În acest ghid veți afla: Cum să întrețineți ferestrele termopan pentru a le prelungi durata de viață Ce verificări sunt necesare pentru a evita degradarea geamurilor termopan Cum se reglează garniturile pe timp de iarnă

Citește în continuare