5 semne că ferestrele termopan trebuie înlocuite

5 semne că ferestrele termopan trebuie înlocuite

Articol scris de Mihai Vasilache

Consultant în eficiență energetică cu expertiză în evaluarea performanței energetice a clădirilor și a utilizării termopanelor pentru reducerea consumului de energie.

În acest articol veți afla:

  • Cele mai flagrante semne că este timpul să vă înlocuiți ferestrele
  • De ce este important să înlocuiți ferestrele vechi sau defectuoase
  • Cum să alegeți o companie de înlocuire a ferestrelor în care puteți avea încredere

Chiar și ferestrele de cea mai bună calitate nu vor dura pentru totdeauna, iar ferestrele termopan au o durabilitate (în medie) de aproximativ 15 - 20 de ani. Acest lucru este afectat în mod evident de mai mulți factori, cum ar fi cât de bine sunt întreținute, vremea pe care trebuie să o îndure și tipul de material al ramei pe care îl alegeți.

Nu este întotdeauna ușor să stabiliți dacă este timpul să înlocuiți ferestrele.

Este posibil ca ferestrele dvs. să nu aibă semne vizibile că este timpul să fie înlocuite. În acest caz, de unde știți când este cazul?

Noi am realizat o listă de semne de avertizare de care trebuie să fiți conștienți înainte de a începe procesul de schimbare a ferestrelor termopan.

Când ferestrele nu pot fi reparate, trebuie să le înlocuiți mai devreme decât mai târziu. Și următoarele 5 semne sunt indicii puternice că aveți nevoie de ferestre noi. 1. Auziți mult zgomot exterior Dacă ferestrele dvs. oferă protecție scăzută împotriva sunetelor din exterior, este posibil ca acestea să nu fie sigilate corect sau să fie de calitate slabă. Ferestrele din sticlă dublă sau triplă, izolate cu gaz Argon, spre exemplu, pot reduce zgomotul exterior, ceea ce este util mai ales dacă locuiți într-un cartier aglomerat sau pe un drum aglomerat.

2. Condensul Condens

Dacă observați condens între geamurile ferestrelor, vă recomandăm să înlocuiți ferestrele. Umezeala dintre geamurile de sticlă este un semn revelator că sigiliile dvs. au eșuat - o problemă care nu este ușor de remediat. Dacă observați căderea sigiliului, este posibil să puteți înlocui geamurile de sticlă; cu toate acestea, va trebui să contactați producătorul ferestrei pentru mai multe informații. În majoritatea cazurilor, ferestrele dvs. vor trebui înlocuite pentru a remedia problema.

Da, condensul poate fi șters, dar acest lucru devine rapid enervant și adesea înseamnă că veți ajunge și la mucegaiul care crește și în interiorul cadrului. Și ceața sau umezeala din geamul ferestrei nu pot fi rezolvate, pur și simplu vor sta acolo ascunzând priveliștea și blocând lumina. Aceste probleme apar de obicei atunci când sigiliile au dispărut sau dacă fereastra nu a fost instalată corect. Cel mai rău scenariu este atunci când pe lângă fereastră apar infiltrațiile.

3. Apariția curenților de aer

Curenții de aer sunt unul dintre cele mai vizibile semne că este timpul să înlocuiți ferestrele. Puteți oberva foarte ușor dacă intră curent prin ferestre, permițând aerului confortabil din interiorul casei să scape. S-ar putea să simțiți aerul din exterior în casa dvs. când stați aproape de ferestre sau s-ar putea să observați facturi mai mari de energie. Pierderea de energie prin ferestrele vechi, curente, reprezintă aproape o treime din costurile de încălzire și răcire.

Curentul poate apărea adesea atunci când fereastra nu se închide corect. Dacă mecanismul de blocare nu mai funcționează, aceasta poate fi cauza. Și nu uitați că acest lucru vă poate oferi și o potențială problemă de securitate.

4. Fierbinte la atingere în vreme caldă și rece la atingere pe vreme rece Feareastra rece

Ferestrele învechite sunt adesea cu un singur strat termopan, cu puțină protecție împotriva aerului cald din exterior. Dacă observați că ferestrele sunt fierbinți la atingere în timpul verii, ferestrele dvs. sunt cel mai probabil slab izolate. Vă recomandăm să vă modernizați ferestrele cu ferestre de înlocuire moderne, bine izolate, pentru a împiedica intrarea aerului fierbinte de vară în casa dvs.

Problemele de izolație se înrăutățesc însă mai tare iarna - dacă observați că ferestrele sunt reci la atingere pe vreme mai rece, va trebui să le schimbați. Ferestrele termopan moderne sunt bine izolate pentru a vă menține casa confortabilă chiar și la cele mai reci temperaturi exterioare.

5. Cadrele de ferestre sunt crăpate sau rupte Fereastra toc distrus

O crăpătură mică în cadrul ferestrei poate să nu fie cea mai urgentă problemă; cu toate acestea, este important să remediați fisurile înainte ca acestea să se răspândească. Dacă observați o fisură suficient de devreme, este posibil să o puteți repara fără probleme. Cu toate acestea, dacă fisura continuă să se răspândească, ar putea fi timpul să înlocuiți fereastra.

Semnele putrezirii sau deformării pe ferestrele dvs. sunt indicatori mari că trebuiesc înlocuite.

Spre deosebire de cadrele de ferestre crăpate, o crăpătură în geam este o problemă majoră care trebuie rezolvată urgent. Geamurile crăpate nu sunt doar inestetice: se pot răspândi și pot cauza probleme mai mari pentru eficiența energetică a casei dvs. Puteți înlocui geamul crăpat cu unul nou; cu toate acestea, în unele cazuri, cel mai bine este să înlocuiți întreaga fereastră termopan. Dacă ferestrele dvs. au mai mult de 15 ani, înlocuirea acestora vă poate economisi bani pe termen lung.

De ce este important să înlocuiți ferestrele termopan vechi sau cu defecte

Dacă se pare că factura de energie crește în fiecare lună, este foarte probabil ca ferestrele dvs. să nu funcționeze așa cum ar trebui. Înlocuirea acestora cu ferestre mai eficiente din punct de vedere energetic vă poate ajuta să reduceți costurile de încălzire și răcire, ceea ce vă va economisi bani în fiecare lună.

Înlocuirea ferestrelor dvs. poate îmbunătăți, de asemenea, securitatea casei dvs. cu sticlă mai puternică și sisteme avansate de blocare.

Alegeți o companie de ferestre termopan în care puteți avea încredere

Atunci când alegeți o companie de înlocuire a ferestrelor, este important să puneți întrebările potrivite:

  • Cine produce ferestrele?
  • Cine instalează ferestrele?
  • Ferestrele au garanție?

Ferestrele termopan de bună calitate ar trebui să dureze aproape o viață, deci asigurați-vă că alegeți o companie pe baza calității produselor lor, nu doar a prețului.

Related Posts

Tămplăria PVC - avantaje și dezavantaje

Tămplăria PVC - avantaje și dezavantaje

Aveți în plan schimbarea tâmplăriei casei și încă nu stiți ce alegere să faceți?

Citește în continuare
Ce glafuri sunt potrivite pentru interior și exterior

Ce glafuri sunt potrivite pentru interior și exterior

În acest articol veți afla: Ce sunt glafurile și de ce avem nevoie de ele Ce tipuri de glafuri există și cum să facem alegerea potrivită Recomandări de glafuri de interior și exterior Conform arhitecților și inginerilor, de-a lungul unui an, aproape 40% din energia termică dintr-o casă se pierde prin ferestre.

Citește în continuare
Top 7 motive să instalați ferestre termopan iarna

Top 7 motive să instalați ferestre termopan iarna

În acest articol veți afla: Diferența dintre instalarea ferestrelor termopan în timpul iernii față de vară De ce este o idee bună să vă instalați/schimbați ferestrele termopan în sezonul rece Cei mai mulți dintre noi avem rezervări cu privire la realizarea proiectelor de renovare a locuințelor în lunile friguroase de iarnă.

Citește în continuare