Tămplăria PVC - avantaje și dezavantaje

Tămplăria PVC - avantaje și dezavantaje

Articol scris de Cristian Popescu

Inginer constructor cu 15 ani de experiență, specializat în izolarea clădirilor rezidențiale și comerciale, având expertiză în inspectarea si executarea instalării termopanelor.

Aveți în plan schimbarea tâmplăriei casei și încă nu stiți ce alegere să faceți?

Ați observat că în lunile de vară camerele dvs rețin prea multă căldură, iar în perioada de iarnă sunt foarte reci? Puteți auzi vecinii sau mașinile de pe drumul aglomerat din afara casei dvs. în mod constant?

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care mai mulți oameni aleg să instaleze ferestre și uși termopan.

Dar este cu adevărat o decizie bună? Mai jos regăsiți o listă cu câteva argumente pro și contra pentru a vă ajuta să decideți și a vă ajuta să identificați dacă acest tip de tâmplărie vi se potrivește, luând în considerare mai mulți factori, precum calitatea profilului ales, eficiența termică sau design-ul.

Avantajele ferestrelor termopan

  1. Vă ajută să economisiți la factururile de energie și gaze Ferestrele termopan utilizează două geamuri de sticlă care ajută la reducerea semnificativă a cantității de căldură care intră sau iese din casă. Ca urmare, casa dvs. este mai rece în timpul verii și mai caldă în timpul iernii, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă porniți aparatul de aer condiționat sau centrala termică pentru a ajunge la o temperatură confortabilă, ceea ce duce la consumul de electricitate/gaze scăzut.

  2. Ferestrele termopan sporesc izolarea fonică a casei dumneavoastră Când este instalat geamul termopan, veți observa că grosimea ferestrelor este mai mare, ceea ce înseamnă o eficiență mai mare în reducerea zgomotului care poate intra în casa dvs. Acesta este un avantaj excelent pentru cei care locuiesc lângă o stradă aglomerată, aeroport, vecini zgomotoși sau animalele acestora de companie.

  3. Îmbunătățesc securitatea casei Securitate

Ferestrele cu geam termopan sunt mai greu de spart și este dificil pentru cineva să poată deschide cu forța din exterior. Având ferestre și uși cu geam termopan pot descuraja spărgătorii de a încerca să intre prin efracție din cauza gradului de dificultate de acces.

  1. Ferestrele termopan pot reduce decolorarea interioară Aveți, spre exemplu, o canapea din piele chiar lângă fereastră, cu cea mai mare expunere la soare pe zi? Atunci când mobilierul și decorul sunt expuse la prea multă căldură, acestea pot avea tendința de a se deteriora mai ușor. Cu o cantitate mai mică de căldură care intră în casă sau cu posibilitatea de a monta ferestre termopan fumurii, mobilierul dvs este mai bine protejat.

Mucegai 5. Previn formarea de mucegai Pe timpul perioadelor cu umiditate crescută, pot apărea probleme legate de mucegai, ce pot provoca probleme numeroase, precum declanșarea de atacuri de astm și chiar infectarea plămânilor în cazuri grave. Ferestrele termopan reduc condensul, astfel încât împiedică apariția mucegaiului.

  1. Ferestrele termopan pot contribui la creșterea valorii proprietății Datorită tuturor beneficiilor enumerate mai sus, dacă intenționați să vindeți o proprietate cu geam termopan, poate părea mai atrăgător pentru un cumpărător dacă inițial erau îngrijorați de locația proprietății sau dacă se află într-o zonă zgomotoasă.

Dezavantaje ale ferestrelor termopan

Dezavantaje

  1. Ferestrele și ușile cu geam termopan pot menține căldura în interiorul casei Deși acest lucru poate fi un avantaj în timpul iernii, în timpul verii poate fi o problemă. O modalitate de a combate acest lucru este să vă tratați ferestrele, nuanțându-le într-o culoare fumurie.

  2. Ferestrele termopan nu pot fi reparate cu ușurință Dacă montajul geamurilor termopan nu este etanș, atunci poate apărea condens între geamuri. Și, deoarece ferestrele sunt deja sigilate, nu le puteți despărți pentru a remedia problema. În schimb, trebuie să înlocuiți întreaga fereastră și ajungeți în final să plătiți mai mult.

  3. Este posibil să nu fie o variantă potrivită pentru casele cu stiluri arhitecturale mai vechi Casele cu un stil arhitectural mai vechi pot avea un aspect nepotrivit dacă alegeți să instalați ferestrele tipic cu geam termopan modern. Există însă companii specializate în realizarea de geam termopan pentru case mai vechi sau cu un stil arhitectural diferit de cel modern al zilelor noastre.

  4. Ferestrele termopan pot costa mai mult inițial Motivul pentru acest lucru este pur și simplu pentru că există două straturi de geam de sticlă în loc de unul singur, dar dacă luați în considerare cantitatea de economii pe care o puteți obține pe termen lung, acestea pot fi doar o investiție utilă.

Cu toate că există și dezavantaje în alegerea ferestrelor termopan, direcția spre care se îndreaptă din ce în ce mai multă lume este către acestea, deoarece pe termen lung, beneficiile oferite de acest tip de tâmplărie depășesc punctele slabe.

Related Posts

Cum alegeți cele mai bune termopane pentru baie?

Cum alegeți cele mai bune termopane pentru baie?

În acest articol, veți afla: Ce tip de fereastră este cea mai potrivită pentru baie Ce trebuie avut în vedere atunci când alegem fereastra termopan pentru baie Care sunt cele mai bune termopane pentru baie Atunci când ne gândim să schimbăm ceva la baia noastră, poate că primul lucru care ne vine în minte nu ar fi chiar fereastra, aceasta fiind, în funcție de unde locuim (casă sau bloc) de dimensiuni reduse și nu îi acordăm astfel atenția necesară.

Citește în continuare
Etanșarea ferestrelor termopan - probleme și soluții

Etanșarea ferestrelor termopan - probleme și soluții

În acest articol veți afla: Ce este etanșarea ferestrei termopan și de ce este importantă Cum se realizează etanșarea ferestrelor termopan Cauze și soluții la problemele legate de etanșare Eficiența energetică reprezintă unul dintre cele mai importante avantaje ale montării ferestrelor termopan.

Citește în continuare
Ghid pentru reglarea geamurilor termopan pe timp de iarnă

Ghid pentru reglarea geamurilor termopan pe timp de iarnă

În acest ghid veți afla: Cum să întrețineți ferestrele termopan pentru a le prelungi durata de viață Ce verificări sunt necesare pentru a evita degradarea geamurilor termopan Cum se reglează garniturile pe timp de iarnă

Citește în continuare